Ja era hora!

Ja era hora!

Relat publicat en castellà en l'antologia benèfica per a l'AECC: Astronautas: Exploradores Cósmicos Crónicos - The Writer Racoon, 2022


Desprès de dècades d’estudi havien desxifrat parcialment els codis de funcionament de la famosa nau extraterrestre que es va estavellar  a Roswell, així com part de l’idioma alienígena, que varen batejar com roswelià.  Pel que varen poder interpretar els experts de la NASA, es tractava d’una nau d’exploració que provenia d’una base o be d’una nau nodrissa més gran. Les estranyes cartes de navegació  mostraven un  punt proper a Júpiter, però allí no hi havia res, a menys  que es tractés d’alguna mena de portal, segurament un pont d’Einstein-Rosen o “forat de cuc” que connectés des de ves a saber on fins al sistema solar. Al menys això és el que suggeria un dels codis que varen trobar a la nau i que varen interpretar com una clau d’activació.

La NASA estava determinada a anar-hi fins allí per fer el més gran descobriment de la seva historia i així recuperar el protagonisme perdut quan es va fer evident que la conquesta del sistema solar no seria pas quelcom fàcil ni ràpid. Van preparar per a la singular missió a un equip d’astronautes experimentats i els van enviar cap aquell punt de trobada en la pròpia nau alienígena, ja reparada, doncs tenia una autonomia i una capacitat de maniobra impressionants.

Un cop en l’òrbita del planeta gegant, es van posar a la vora del satèl·lit Europa, seguint les instruccions dels mapes de la nau. Quan l’alineació va coincidir, tota la nau va començar a fer pampallugues i just en aquell moment els astronautes varen començar a introduir la llarga clau d’obertura del forat de cuc. Però no va passar gaire bé res. Només un panell es va il·luminar un moment per mostrar un missatge en llengua alienígena. Un dels astronautes va capturar la imatge dels estranys caràcters per introduir-la a l’ordinador de la missió, que contenia un sistema lingüístic expert del roswelià. La traducció va ser: missatge encriptat enviat.

Estranyats, van trametre l’informe a la NASA i mentre esperaven la resposta, el panell de la nau es va il·luminar un altre cop i va aparèixer un text mes llarg. Després d’introduir-lo al sistema expert, aquest va informar que el  missatge contenia argot col·loquial roswelià i trigaria una mica a  trobar l’equivalència de traducció més adequada.

De sobte es va obrir el forat de cuc i varen començar a aparèixer milers de naus molt semblants a la seva, que varen passar a gran velocitat pel seu costat. Mentre els astronautes es quedaven bocabadats contemplant aquell espectacle, l’ordinador va concloure la traducció:  Ja era hora! Pensàvem que us havíeu perdut. Quan acabem la conquesta d’aquest planeta que ens heu assenyalat, haureu de donar explicacions del perquè heu trigat tant en donar les coordenades per obrir el portal

 



 




No hay comentarios:

Publicar un comentario